Füvesítés

A gyep több mint aminek első pillantásra látszik: nemcsak egy egyöntetű, zöld felület, mely egybefogja a kert egészét, hanem olyan szabad tér is, ahol a gyerekek bátran szaladgálhatnak vagy labdázhatnak, ahol mezítláb andaloghatunk a reggeli párától nyirkos fűszálakon, ahová kifeküdhetünk, ha napozni vagy beszélgetni támad kedvünk, vagy egy jó könyv társaságát élveznénk.
A gyeptelepítést minden esetben gondos talaj-előkészítés előzi meg, mely elengedhetetlen a terep egyenletességéhez, a gyep egészséges és egyenletes növekedéséhez.
A magvetésnél az egyik legfontosabb dolog a kiváló biológiai értékű és fajtatulajdonságú vetőmag használata. Rossz minőségű és fajta-összetételű magkeverékből a legszakszerűbb ápolás mellett sem lehet hosszú távon kiváló minőségű gyepet létrehozni.
A gyepszőnyeg fektetését szintén gondos talaj-előkészítés előzi meg, különben egy „gyors szemételtakarás" után hamar jelentkeznének a felület egyenlőtlenségi és talajszerkezeti hibái. A magasabb árért cserébe a kert pár nap alatt „kizöldül", hiszen a szakszerű fektetés gyors eredményt ad. A vakondok kártételei ellen vakondháló fektetésével lehet még a telepítés előtt védekezni.

 

Vissza a Kertépítéshez

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Széchenyi EMVA

Széchenyi terv