Kertfelújítás

Ahogy az évek múlásával házunk berendezési tárgyai, bútorai, drapériái is elkopnak, elavulnak vagy csupán megunjuk őket, úgy jó pár év, esetleg évtized elteltével a kertekben is szükségszerűvé válhat egy kisebb vagy nagyobb mértékű áttervezés, majd átépítés.
A kert újrafogalmazását a változó funkciók és számos egyéb ok is indokolhatja, mint például, hogy ha gyermekeink időközben megnőttek és feleslegessé vált a játszótér, ha már nem féltjük őket a nyílt vízfelülettől, vagy ha már nem hangos kerti sütögetéssel, hanem csendes pihenéssel vagy kerti ejtőzéssel szeretjük tölteni szabad estéinket vagy hétvégéinket, illetve, ha egyszerűen csak elsőre „nem úgy sikerült" a kert megvalósítása, ahogy elképzeltük.
Az építészethez hasonlóan a kertépítészetben is folyamatosan változnak a trendek, új és korszerű anyagok, technológiák, növények jelennek meg.
A szó szoros értelmében vett élő világ természetéből fakadóan, a kert képe folytonosan változik, a kerti viszonyok az idő előrehaladásával erőteljesen átalakulhatnak: a fák és bokrok megnőnek, a fény-árnyék viszonyok megváltoznak és megváltozik a növények egymáshoz való méretaránya is. Különösen igaz ez akkor, ha már a kert megépítésekor sem voltak jók az arányok, nem a megfelelő fajtájú növények kerültek elültetésre, vagy évekig rosszul ápolták, helytelenül metszették őket. Az ebből adódó diszharmónia, kevésbé tetszetős esztétikai megjelenés, funkciózavar, értékvesztés mind-mind új megközelítésre sarkall.
Egy kert átépítése mindig nagy kihívás, hiszen általában nem az egész kert kerül „elbontásra", hanem a meglévő nagy növényekhez, burkolatokhoz kell igazodnunk, és felelősségteljesen kell tudnunk dönteni a megtartandó növényekről és kerti építményekről. Az érzelmi kötődés sokszor megnehezíti a döntést, de a rosszul működő kert okozta „kellemetlenségek" a józan belátás felé mutatnak.
Sokrétű szakmai tudással és sokéves tapasztalattal a hátunk mögött tudatosan és felelősségteljesen tudunk segíteni a mindig nehéz, áldozatokkal járó kérdésekben.

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Széchenyi EMVA

Széchenyi terv