"A szépség azok lelkében él, akik megcsodálják azt."

(David Hume)

Kertművészet, ahogy én látom

 

Kevés hely maradt felgyorsult, átláthatatlan világunkban, mely biztosítja számunkra annak terét, hogy megfeszüléstől és játszmáktól mentesen önmagunk lehessünk, és valódi, tiszta, belső hangunkra figyelhessünk.
A kert egy ilyen hely.
A kert, ahol a természet által teremtett világ találkozik az emberi tudással, gondoskodással és kultúrával. Az igény nagyon régi, hiszen a „kultúra” az ókori görögöknél pont annyit tett: kertünk művelése.
A gondosan tervezett és épített kert sokkal többet jelent, mint növények összessége. A lelkünket tükrözi. Minél több odafigyeléssel törődünk vele, annál többet kapunk általa. Legkevésbé sem túlzás ezért azt állítani, hogy a szép kert: kincs.

 

Amivel foglalkozunk:

Kerttervezés

Tervezünk, mert a lélek húrjai pendülnek meg ilyenkor és az álomképtől vezérelt kertterv tökéletes élettérként jelenik meg.

Kertépítés

Építünk, mert szeretjük látni a minden érzékszervünkhöz szóló kertterv értő kezek közötti megvalósulását.

Kertfenntartás

Követjük a megalkotott kert életútját, mert szakértő tudással és odafigyeléssel hosszú távon megőrizhető annak értéke és szépsége.

"A kert az utolsó luxus, mert éppen azt igényli, ami a társadalmunkban a legértékesebbé vált:

időt, gondoskodást és teret."

(Dieter Kienast)

Exkluzív kertek

 

Az 1997 óta sikeresen működő Tubakert egyediségét az adja, hogy a kerttervezés, kertépítés során exkluzív élettereket hozunk létre.
A kerttervezés során a megrendelő igényeire ráhangolódva, az egyéni látásmódot felölelve és a sok éves szakmai tapasztalatból merítve, olyan kertterv jön létre, amely megfelel a legújabb nemzetközi trendeknek is.
Hisszük, hogy a kertépítés eredményeként létrejött álomkert gondolatokat ébreszt az azt szemlélőben és nyugalmat áraszt az abban gyönyörködő felé.

Álmokat valósítunk meg

 

Fontos ismérvünk, hogy egy kézben tartjuk a kerttervezést és kertépítést. A hosszú távú értékteremtés arra sarkall minket, hogy a művészi vénából táplálkozó kerttervezés foglalja magába az esztétikus és egyben praktikusan megvalósítható kertépítést is.
A szemet gyönyörködtető növényvilág túlmutat a Magyarországon megszokott forma-, fajta- és színpalettán. A kerttervezés és kertépítés során innovatív anyagokat, ötletes és különleges szakmai megoldásokat alkalmazunk. A cég alkalmazásában lévő tapasztalt munkatársaink professzionális hozzáállással végzik munkájukat. A kertépítés során a folyamatos szakmai és vezetői támogatás biztosítja a kiváló eredményt.

Harmónia és gyakorlatiasság

 

Sikerünk egyik alapköve, hogy a kezeink közül kiadott kertterv a tervezhetőség határait és a könnyű fenntarthatóságot is figyelembe veszi. A kölcsönös megelégedettséget megcélzó együttműködés kiindulópontja az az ötlet, az az álom sugallta elképzelés, amely kirajzolódik a minden részletében tudatosan átgondolt kerttervben.
A kert harmóniáját és eleganciáját a megbízó igénye és elvárásai alapján kialakított koncepció következetes kibontakoztatása adja, amely átfogó látásmódot tükröz és mellőzi a stíluskeveredést. A kerttervbe beágyazódik az évszakok váltakozásából és az idő előrehaladásából adódó folyamatos és dinamikus változás.

 

Egyedi fürdőtó

 

Egy fürdőtó nagy mértékben emeli a kialakított élettér színvonalát és fényét. Mindazonáltal pazar életérzést is nyújt. Ezt a hangulatos kertművészeti alkotást akár a természet is létrehozhatta volna.
Ha egy kertet az általunk tervezett fürdőtó színesít, olyan érzés keríthet minket hatalmába, mintha a természet ihlette színfolthoz épült volna a ház és a kert többi eleme. A telepített növényeknek, a vízesésnek és egyéb természeti díszítőelemeknek köszönhetően a fürdőtó teljesen valósághű. Ez az egyedülálló esztétikai és élménygazdag megoldás lehetővé teszi, hogy a vízimádók otthonukban élhessék át az úszás és a fürdőzés élvezetét.

Munkáink

 

A projektek közt a Tubakert Magyarországon készült, saját tervezésű és kivitelezésű kertjeiről készült fotók láthatók.
A Tubakert a fotókkal kapcsolatos minden jogot fenntart.

Megrendelőink

 

Ügyfeleink azok a környezetükre igényes emberek, akik – miközben minőségi időt töltenek el kertjükben –, szeretik átélni a természettel való harmónia derűs állapotát. Azok, akik szeretik megcsodálni az ember alkotta, színpompás természeti környezetet. Akik szeretik élvezni az életet akár egyedül, akár társaságban egy kifinomult, exkluzív élettérben, amely minden elvárásukat túlszárnyalja.

Mennyibe kerül egy kert?

 

A Tubakert által nyújtott személyre szabott szolgáltatás ára egyenes arányban áll szaktudásunkkal, a minőségi és mennyiségi ráfordításokkal.
A kerttervezés és kertépítés ára a kert méretéből kiindulva, a műszaki tartalom és az egyedi megoldások figyelembevételével alakul, ahhoz hasonlóan, ahogyan egy elegáns autó ára is a teljesítmény és a felszereltség függvényében változik.

Hogyan működhetünk együtt?

 

Reméljük, hogy a Tubakert filozófiája és referenciái elnyerték tetszését. Amennyiben lehetőséget lát a közös munkában, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Ha a kert mérete és a nagyvonalakban megfogalmazott igények alapján adott nagyságrendi tervezési ár belefér az Ön lehetőségeibe, akkor egy személyes találkozóra kerül sor a helyszínen. A megrendelő igényeit és elképzeléseit alaposabban megismerve és a helyszínt megtekintve készül el a pontos kerttervezési árajánlat. Ennek elfogadása után kezdődik el maga a kerttervezési folyamat.
A kerttervezésről bővebben ITT olvashat.

A Tubakert

Tizenkét évesen nem is gondolhattam arra, hogy a patakpartról hozott, az udvarunkon földbe szurkált gyékényekből álló „bambuszerdővel" kezdem pályafutásomat. A bambuszerdőből tíz év szakirányú tanulás után az immáron 1997 óta sikeresen működő Tubakert „nőtt ki".
Nincs két egyforma kert, ahogy két egyforma ember sem létezik. Az egyedi igények, a változó körülmények mindig új kihívást és lehetőséget kínálnak. Különleges, bizalmi szolgálat ez. Valami olyat adni magamból, ami valójában a megbízóról szól. Folyamatosan változó „életet" létrehozni valakinek, valamit megálmodni, megépíteni és ami néha a legnehezebb: útjára engedni.
A harmóniához és prémium minőséghez rengeteg szempontot kell összhangba hozni. Mint ahogy egy méretes szabó alkotta szép ruhának, úgy kell illenie gazdájához a szépen megtervezett és megépített kertnek is. Az én szolgálatom ebben áll: jó szabónak lenni a kertépítés „méretes szabóságán".

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Széchenyi EMVA

Széchenyi terv