Kerti út, burkolat

Vannak kerti funkciók, melyek változatos burkolt felületek kialakítását igénylik – gondoljunk csak egy tavaszi ejtőzésre a kerti tó mellett, egy nyáresti születésnapi piknikre egy szaletliben, vagy egy hangulatos reggeli kávéra a házhoz kapcsolódó reggeliző teraszon. Ezek a burkolatok nemcsak a funkcióknak adnak teret, hanem anyagukkal és formájukkal a kert hangulatának megformálásában is szerepet játszanak.
A kerti utakon biztonságosan és kényelmesen juthatunk el a különálló burkolt felületekre vagy a kert egyéb pontjaihoz az év minden szakaszában.
A kerti utak és burkolatok lehetnek összefüggő (szilárd vagy szórt) felületűek, de a kert bebarangolásához egy terméskő- vagy betonlapokból, lépéstávban elhelyezett tipegősor is elegendő lehet – ez sokszor látványos, de a kert rendszeresen használt területe esetén nem a legpraktikusabb megoldás.
A szilárd burkolatok és a tipegők leggyakrabban beton-, terméskő- vagy fa felületűek, a szórt burkolatok gyöngykavicsból, kőzúzalékból és újabban aprított fakéregből is készülhetnek.

 

Vissza a Kertépítéshez

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Széchenyi EMVA

Széchenyi terv