Növénytelepítés

A növények olyanok, akár a házban a bútorok: élő berendezési tárgyak, melyek a kert vázát felöltöztetik, kidíszítik, élővé varázsolják. A kert stílusát a növények hangulata, a formák, a levelek, a virágok, a színek és illatok sokasága, változatossága nagymértékben meghatározza. A fák, cserjék, örökzöldek és évelő virágok ültetését és a növényfelületek kialakítását a tervezés során pontos növénykiültetési terv készítése előzi meg. A növényágyak tervezésekor lehetőség van olyan kompozíció megálmodására, mely az év minden időszakában látványával örömünkre szolgál majd.
A jó tervben a kiválasztott növényfajok igazodnak egymás igényeihez és növekedési habitusához, így hosszútávon képesek együtt élni és egymás elnyomása nélkül fejlődni. A növényzet igazodik a kert és a ház stílusához, a telek tágabb környezetéhez, és természetesen a későbbi használók igényeit és életviteli sajátosságait is szem előtt tartja.
A növényanyag beszerzésénél igényeinkhez és lehetőségeinkhez igazodva különleges vagy koros példányok vásárlására is mód van.

 

Vissza a Kertépítéshez

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Széchenyi EMVA

Széchenyi terv