Sziklakert

A sziklakert a legkedveltebb kerti „építmények" egyike, kertünk állandóan változó része, melyben a jól kiválasztott növények közül szinte mindig lesz miben gyönyörködnünk.
A mértani sziklakertben a természetesen szabályos vagy faragott kövek szabályos vonalvezetésű kialakításai uralkodnak, mint például a szárazon rakott támfalak, lépcsők vagy a kőlapos utak esetében.
A tájképi sziklakert lényege, hogy a lehető legtermészetesebben nézzen ki, mintha mindig is ott lett volna. Amikor a sziklák úgy helyezkednek el, mintha a hegyoldalból az erózió által tűnnének elő, sziklakibúvásos sziklakertről beszélünk. Amikor pedig a hegy lábát utánozzuk, ahol a növényeket már csak néhol töri meg egy-egy kibúvó szikla vagy földbe süllyedt sziklatömb, az a szórványköves sziklakert.
A földbe ágyazott kövek közül előbújó növényzet megkomponálása, és a sziklakerten átcsörgedező patak vagy lezúduló vízesés élményének formába öntése fejlett esztétikai érzéket és sok munkát kíván. A jól kialakított sziklakertet szemlélve az építőkövek és a növényanyag összhangjával olyan látvány tárulhat elénk, mintha a természet ellátogatott volna otthonunkba.

 

Vissza a Kertépítéshez

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Széchenyi EMVA

Széchenyi terv