Toszkán elegancia

Egyre többször válik feladattá a régi, megunt vagy akár már a kezdetek óta rosszul funkcionáló kertek átépítése, újraértelmezése.
Igazi kihívás volt a kifinomult ízlést tükröző, toszkán hangulatú ház kertjének megálmodása. Nemcsak a régi kert felújítása volt a feladat, hanem a kert mögötti, időközben megvásárolt telek integrációja is. Az új telekkel lehetőség nyílt egy külön bejáratú vendégparkoló, kiemelt ágyásokból álló zöldségeskert, kerti tároló és a későbbiekben egy üvegház megépítésére. A medence mögötti, régi, egyszerű fedett terasz is új funkciókkal bővült. Az új tetőszerkezet alá lounge, a nyári konyhába grillpult, kemence és beépített munkapult került.
A medence és a ház által közre fogott „belső kert" középvonala adja az egész kert tengelyét, melyet a két telek közötti szintkülönbséget áthidaló lépcsőn keresztül egy pad zár le. A belső kert finom színvilágú, gazdag évelőkiültetése, a gömbbukszusok és az oszlopos ciprusok a stílusos házzal együtt hamisítatlan toszkán hangulatot keltenek életre.
A hátsó telken a család kedvenc gyümölcsfái, bogyós gyümölcsű bokrok, fügék, bodza és néhány díszcserje adják a hátteret a dimbes-dombos kialakítású virágos rétnek. A hátsó pad felé vezető, egyre szűkülő nyírt gyep déli csücskében később helyet kaphat majd az unokák játszótere.

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Széchenyi EMVA

Széchenyi terv