Városi tengerszem

Egy rosszul működő kerti tóval két dolgot tehetünk: vagy betemetjük, vagy veszünk egy nagy levegőt, és helyére megálmodunk egy új, átgondolt és minden igényt kielégítő életteret.
A régi tó medre rosszul volt kialakítva, a szűrőrendszer pedig nem volt képes tisztán tartani a halakkal terhelt vizet. A fű leromlott, az öntözőrendszer elavult és az időközben megnőtt növényektől nem tudott egyenletes vízkijuttatást biztosítani. Mindemellett a házigazda új igénye egy fürdőzésre, úszásra is alkalmas meder kialakítása, és a kiváló vízminőség folyamatos biztosítása volt.
A közel 20 méter hosszú, 10 méter széles, 175 m2-es fürdőtó legmélyebb pontja 220 cm mélyen van. A 285 m3 víz tisztítását a német OASE cég speciális, biológiai tisztítású szűrőrendszere végzi, mely a nagyobbik napozóterasz alatti aknában került elhelyezésre. A tómederből kitermelt föld egy részéből a tó és a zöldségeskert közé, sziklákkal és szárazon rakott támfalakkal kis dombokat alakítottunk ki. A sziklák között a tó vizét forgatva kis csobogó fut le, amely mindkét terasz felől szemlélve szép látványt nyújt. A tó keleti csücskében a kisgyerekek egy sekély pancsolóban élvezhetik a vizet.
A régi fák és cserjék egy részét megtartva, gazdag évelőbeültetéssel új növényágyásokat alakítottunk ki. Az utca felőli belátást és az utánfutó-tárolót tiszafa sövény takarja el.

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Széchenyi EMVA

Széchenyi terv